Kedves Barátaim!
2020. május 6. napja van. Ma mindannyiunknak biztosan sok fontos teendője van. De néhány percet
MA MINDENKÉPP szánj egy nagyon fontos ügyre, kezdeményezésre.
Írd alá! Székelyföldért mozgassuk meg Európát!
Én már aláírtam! Ha Te is szeretnéd aláírni és még nem tetted meg, sokakhoz hasonlóan én is arra kérlek: ÍRD ALÁ! A MAI NAP LEGYEN AZ ALÁÍRÁS NAPJA, nem halaszthatod tovább, hiszen lejár a határidő!

Itt írhatod alá: https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

Ha sikeres az aláírásod, látsz egy ilyen válasz üzenetet: Köszönjük! A támogató nyilatkozatot megkaptuk.
Így tehát az utolsó pillanatban is alá lehet még írni az interneten a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést. Tavaly június óta gyűjtik az aláírásokat. A cél érdekében Pesty László, az SZNT petíciójának kampányfőnöke csapatával egy külön honlapot is létrehozott Írd alá! vagyis irdala.hu néven, amelynek célja a minél nagyobb mozgósítás május 7-ig. Még nincs meg a szükséges 1 millió aláírás, így az utolsó pillanatok döntik el az aláírásgyűjtés eredményességét!
Együtt a baszkokkal, katalánokkal és a többi nemzeti régióval…
A kezdeményezés általában szól a nemzeti régiókról Európán belül. A székelyek mellett tehát a baszkok, a katalánok, a korzikaiak, a bretonok, a dél-tiroliak és a vallonok – azaz Európa nemzeti régióinak képviselői – közösen léphetnek fel azért, hogy a nemzeti régióknak adják meg az őket megillető jogokat az EU-ban. A kezdeményezés szerint a cél az, hogy biztosítsák a nemzeti régióknak a hozzáférést az EU-s alapokhoz, forrásokhoz, és közben meg kell teremteni a garanciákat nemzeti sajátosságaik fenntartásához, a megmaradáshoz…

Kara Ákos
országgyűlési képviselő

 

Megosztás:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •