Napelemes rendszer kiépítése az Európai Unió támogatásával.


Letöltés (PDF, 255KB)

Győrság Község Önkormányzata az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett, Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal című, KEOP-2012-4.10.0/A kódszámú kiírásra pályázatot nyújtott be annak érdekében, hogy a Polgármesteri Hivatal épületének villamosenergia fogyasztását részben napenergiából termelt villamos árammal biztosíthassa.
A pályázatunkat a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ NP. Kft. kedvezően bírálta el, így az 5 106 670 Ft összköltséget figyelembe véve 4 340 669 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesültünk.
A projekt keretében Sharp napelem modulokból és Fronius inverterből álló, 4,9 kWp névleges teljesítményű hálózatba tápláló napelemes rendszert fogunk telepíteni, mellyel évente előzetes számítások szerint 4890 kWh villamos áramot fogunk termelni.
Projektünk célja, hogy ösztönözzük a környezetbarát energiatermelő berendezések elterjedését, hozzájáruljunk az energiaköltségek csökkentéséhez, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkentése által a környezetvédelemhez.
Megosztás: