Szemétszedés 2019.


Megszépült a faluközpont és megtisztultak a bevezető utak Győrságon. Szabadidejüket nem sajnálva minden eddiginél többen jöttek el az önkormányzat és a Győrsági Lovasegyesület által szervezett szemétszedésre, faluközpont szépítésre. Reggel nyolctól délig összegyűjtöttük a szemetet Pannonhalmától a Gondár dombig a 8223-as, valamint Pázmándfalu határától Töltéstaváig a 8222 számú közutak mellett. Az önkormányzat által bérelt 8 köbméteres konténerbe csak letaposva fért bele a rengeteg hulladék, ami azért is szomorú, mert minden évben összeszedjük ezen a szakaszon. Tehát még többet szemetelnek, mint eddig. Nem lehet pénzhiányra hivatkozni, hiszen a hulladék udvarok ingyenesen rendelkezésre állnak. Az emberi lustaság, butaság és primitívség a fő ok. Mert primitívség kell ahhoz, hogy az autójából menet közben az étel, ital elfogyasztása után kidobjuk a csomagolást, palackot, pedig otthon megállva a kukába, vagy közterületen leparkolva egy szemetes edénybe ugyanannyi idő alatt bele lehetne tenni. Aki pedig bútort, hűtőszekrényt, WC csészét dob ki az út mellé, bizonyára örömét leli a mindennapos viszontlátásnak, amikor nap mint nap elautózik mellette. Ennél nagyobb öröme ne legyen!

Örülhetnek viszont akik részt vettek a gyűjtésben, hiszen a tiszta árokpartok között utazva jó érzés töltheti el, hogy ez neki is köszönhető.

A Faluhely téren szorgos kezek tettek rendet és ültettek el 150 db levendula palántát, ami remélhetőleg hamarosan színével és illatával teszi még vonzóbbá Győrság frekventált helyét.

A szemétgyűjtésben résztvevők:, Baracskai Kálmán, Baracskai Kálmánné, Szabó Alfréd, Szabó Krisztián, Szabó Márió, Tatai Gyula, Tatai Martin, Valiczkó Attila, Valiczkó Rebeka, Rádi Ferenc, Kalmár János, Szűcs József, Farkas Zoltán, Jelencsics Áron, Vánkovics József, Farkas Márk, Kántor Zsanett, Pethő Péter, Kós Tamás, Kósné Gyarmathy Gabriella, Szalay Lilla, Szalay Zsuzsanna, Marton József, Szalóky Istvánné, Balogh Zsombor, Kernya Attila, Király Gábor, Tróbert Győző, Csete Dávid, Rumi Levente, Tolnai István, Tolnai Sanyika, Balogh László, Gede Zsolt, Ferenczi Zsolt

A virágültetők: Gondárné Szabó Mónika, Jelencsicsné Nagy Enikő, Józsa Márta, Károlyné Mohácsy Dorottya, Kuruczné Horváth Anetta, Rendiné Halmos Esztella, Szédelyi Katalin, Vasi Fodorné Kiss Anita, Tímár Viktória.

Köszönjük az öntözővizet Kisbán Andreának!
Köszönjük az ültetés közbeni frissítőket, Vasi Fodor Márknak és Papai Attilának, illetve Jankó Józsefnek és Takács Ferencnek akik a szemétszedők szomjoltásáról gondoskodtak !

További fotók a https://gyorsag.hu/szemetszedes/

Ferenczi Zsolt
polgármester

Megosztás: